Фирма Куолити Груп предлага строителство на еднофамилни и многофамилни къщи – монолитни и сглобяеми, както и документацията към тях за всеки едни етап. В изпълнението на тази услуга са включени и прилежащите към тях комуникации – Ел. ВиК и др. Предлагаме високо качество на услугите и конкурентни цени на пазара. Фирмата работи по европейската програма за кредитиране на енергийната ефективност REECL.

Строителна фирма КУОЛИТИ ГРУП е с утвърдено име в сферата на строителството и промишления алпинизъм. С богатия си опит и квалифицирани специалисти фирмата е лидер на пазара, като сме специализирани в изграждането на жилищни, обществени и промишлени обекти. Предоставяме комплексни строителни услуги на пазара. Предлагаме строителство на къщи, еднофамилни и многофамилни, както и документацията към тях през всеки етап до завършването им, както за монолитна традиционна къща (сграда, която се изгражда по традиционния начин), така и за по-нетрадиционния вариант: сглобяеми къщи (с дървени или метални модулни кострукции, които навлизат все повече и на нашия пазар).

Нашата основна цел е да Ви предложим високо качество на услугите и конкурентни цени на пазара. Работим с екип от доказали се професионалисти. Можем да Ви предоставим всичко това благодарение на дългогодишния си опит и изградения през годните имидж на надежден партньор за нашите клиенти.

В изпълнението се включват и прилежащите към тях комуникации: Ел, ВиК и др. По-подробно можете да разгледате нашите услуги за Ел., ВиК и всичко останало в съответните подкатегории, свързани със строителството на къщи, в нашия сайт. Можем да изготвим цялостно или етапно документацията, която Ви е нужна. Изкарване на становища, разрешения за строеж, акт 16, ПУП, ПРЗ и всички други необходими документи. Извършваме и допълнителни услуги като промяна по време на строителство, промяна на предназначение и т.н.

Консултации и проектиране

Фирмата работи с доказан екип от архитекти, конструктори и юристи, и предоставя комплексни услуги и консултации в областта на архитектурата, проектирането, юридическа помощ в инвестиционните Ви намерения, в съответствие с действащото в страната ни законодателство. На основание на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и всички законови нормативи в РБ – правилници и наредби, ние предлагаме съдействие още от идеята Ви за строеж на сграда: професионални консултации, започващи с устройствено планиране, промяна на предназначението на Вашия имот, получаване на виза за проучване и проектиране, цялостно проектиране на Вашия обект до получаване на Разрешение за строеж, реконструкция и промяна на предназначение на обекта Ви, снабдяване с Удостоверение за търпимост или Удостоверение за въвеждане в експлоатация. Спестявайки Вашето време, ние осъществяваме всички контакти с административни – общински и държавни институции, както и провеждаме съгласувателни процедури с експлоатационни и контролни органи.

Изкопни работи

Фирмата поема всички видове земни изкопни дейности. Преди започването на изкопните работи се извършва : почистване на строителната площадка, монтиране на ограждащи и предпазни съоръжения, геодезическо трасиране на оси и контури на земните съоръжения, изграждане на временни подходи, подготовка и доставка на необходимите укрепителни елементи, стълби и др. за извършване на земни работи.

В зоните на подземни мрежи или съоръжения земните работи се извършват с писмено съгласие на собственика на съоръжението.

Работите се извършват при съблюдаването на изискванията, посочени в проекта.

Груб строеж

Изграждане на носещата конструкция на сградата – нейният скелет

Грубият строеж се състои в изграждането на носещата конструкция на сградата – нейният скелет. Той включва фундиране (кофраж, армировка и изливане на основите), изграждане на надосновните стени, плочи, стоманобетонни подове и носещи стени (противоземетръсни шайби), колони, греди, зидарии, стълби, стълбищни клетки, комини, шахти, асансьорни шахти и др. (включително кофриране, армиране и изливане на бетон за всеки един от изброените елементи) и покрив.

Изпълнението на грубия строеж на сградата започва след като са завършени изкопните работи и всички дейности около започване на строежа на сградата – укрепване на изкопа и околния терен, отводняване на терена, ограждане и обезопасяване на строителната площадка, изграждане на временните поддържащи строежа сгради и комуникации – складове, постройки за работниците, тоалетни и санитарни помещения, изграждане на временни водопровод, канал, електрическо захранване и път до обекта.

Екипите ни от инженери, строители и технически ръководители са готови да изпълнят ”грубия строеж” на всяка една сграда – от полагането на основите до изграждането на покривната конструкция. Ние разполагаме със специализирана техника, оборудване и доказан опит, които ни позволяват да работим бързо, ефективно и качествено.

Готови сме да поемем и организацията по намиране и доставка на най-добрите материали, така че това, което строим, да пребъде през вековете. Ние гарантираме, че когато предадем обекта на ”груб строеж”, той е възможно най-качествено изпълнен.

Ел и ВиК

При този тип услуги високият професионализъм е от особена важност. Препоръчваме Ви да не се опитвате сами да се занимавате с инсталацията у дома, тъй като последиците са опасни за живущите.

Нашият екип се състои от специалисти с дългогодишен опит и познания в областта на ВиК и ел инсталациите. Разполагаме с отлична техника и ще се погрижим за това инсталациите в дома Ви да бъдат напълно изправни, трайни и безопасни.

Предлагаме богат набор от услуги, които извършваме съвестно. Гарантираме качественото изграждане, с което няма да Ви се налага впоследствие да къртите настилки, мазилки и др.

Добрата ел. инсталация трябва да е в състояние на поддържа всички електроуреди да работят с нормален режим. Като спазваме нормите и стандартите, ще осигурим безаварийната им работа и Вашето спокойствие.

Както при всички наши услуги, и тук се използват само изключително качествени материали, за да се гарантира дългият и безпроблемен експлоатационен живот на инсталацията.

Топлоизолация

Фирмата извършва саниране и топлоизолация на сгради от алпинисти и със скеле. Използваните материали за топлоизолации, са с гарантирана максимална енергийна ефективност и сигурна топлоизолация!

Минералната (каменната) вата е естествен, неорганичен и минерален продукт на базата на базалтови минерали. Благодарение на влакнестата си структура, минералната вата, притежава изключително добри топлоизолационни свойства, висока степен на абсорбиране на шумове и по- малка степен на отразяване на шума.
Минералната вата запазва своята форма и обем повече от 50 години, а порестата им структура осигурява висока паропроницаемост. Минералната вата поглъща по-голямата част от звуковите вълни, които удрят повърхността. Ватата изолира нежеланият шум и разпространяването на вибрации.

Експандираният пенополистирол (EPS) е изкуствен полимер със затворена структура на решетка от пълни с въздух сферични частици. Той е микропорест изкуствен органичен материал, 95% от обема на който е въздух. Благодарение на своите много добри топлоизолационни качества при добра здравина, минимална деформируемост, ограничена паропропускливост и огнеустойчивост (клас В1), EPS е доказал се във времето топлоизолационен материал.

Използва се за топлинно изолиране без особено натоварване на натиск: подпокривна изолация, изолиране на междустенни разстояния, вътрешно изолиране зад защитни облицовки, фасадна топлоизолация.

Плоскостите от екструдиран пенополистирен представляват термоизолационен материал (XPS), произведен от полистирен и подходящи разбухващи вещества чрез процес на непрекъснато екструдиране, с който се оформя непрекъсната плоскост с желаната дебелина (20-100 mm). Плоскостите от XPS се характеризират със своето високо и трайно термоизолационно свойство, минимално водопоглъщане, висока якост на натиск и стабилност на размери. Трудна възпламеняемост, отлична съвместимост със строителни материали като цимент, гипс, вар и пясък, а белените и рифелованите плоскости предлагат изключително сцепление/прилепване към бетонови и хоросанови покрития/мазилки.

Използват се за топлоизолация под фундаментни плочи, топлоизолация при големи натоварвания на натиск, напр. под замазка, промишлени подове или върху традиционен плосък покрив, вътрешна изолация на стени и плочи, външна топлоизолация на стени.

NEOPOR е топлоизолационен материал от ново поколение. Графитните частици, вградени в структурата на материала, играят много важна роля в процеса на съприкосновение между NEOPOR и топлинното лъчение. По-конкретно, възпрепятстват преминаването му като отразяват излъчването, намалявайки чувствително топлинното поглъщане на материала. Като цяло, използването на този материал повишава с около 60% енергийната ефективност на сградата.

Графитените плочи се използват за топлоизолирането на фасади, подове, покриви, вътрешни и външни стени, сутеренни и подземни помещения, хладилни камери и др. Графитът със своите уникални свойства отразява преминаването на инфрачервените и UV лъчи, което го прави освен прекрасен изолатор и сигурен защитник от проникване на радиация. Именно поради тези фактори топлоизолацията е с гаранция за живот от над 35 години.

Хидроизолация

Фирмата изпълнява ремонт хидроизолация на покриви от всякакъв тип. Изпълнени са над ремонти на жилищни блокове, многобройни промишлени халета с площи 5000-10000 кв.м, както и много други. Услугата включва предварителен частичен кърпеж на цялата площ, полагане на грунд и изпълнение на цялостна хидроизолация. Допълнителни услуги, като сваляне и извозване на филц или отпадъци, изравнителна замазка по локви или обработка на фуги, се уточняват и описват при оглед.

Финансиране

Ние от Куолити Груп работим по всички програми и мерки, които се финансират от Европейския съюз, в това число и по програмата REECL, която предлага кредити за финансиране на енергоспестяващи мероприятия във вашия дом.

Фирмата е лицензиран партньор по програмата за отпускане на кредити за енергийна ефективност.

Кредитополучателите имат право да ползват безвъзмездна финансова помощ в размер до 35% от стойността на проекта за енергоспестяване при спазване на правилата и условията на Програмата REECL, като към момента финансиране по програмата осъществява Обединена Българска Банка АД.